Foto: Claudio Bresciani / TT

Förskolorna som är bäst på ekologisk mat

Uppdaterad
Publicerad

Två förskolor i Västerås premieras nu för sitt arbete med att ge barnen mat som lagats på ekologiska råvaror.

68% andel ekologiska råvaror används i matlagningen på Nordanby förskola och 47% på Viksäng södra förskola. Denna höga andel ekologiskt har lett till att dessa två kommunala förskolor har kommit med i den nationella tillställningen årets Lilla ekomatsliga.

Den 27 oktober på Nordic Organic Food Fair i Malmö, kommer Nordanby förskola och Viksäng södra förskola att premieras för sitt goda arbete med att införa ekologisk mat på förskolan.

Den höga andelen ekologiska råvaror grundar sig i projektet Framtidens mat och de duktiga kockarna Linda Lindström på Nordanby förskola och Mari Arsvik Bellini på Viksäng södra förskola.

Arbetet har genomförts med stort stöd av förskolecheferna Maria Malm och Marie FröbergTemat genomsyrar också det pedagogiska arbetet, vilket ger barnen en helhetsbild av måltiden.

Om Lilla ekomatsligan

Årets Lilla ekomatsliga anordnas av Ekomatcentrum och KRAV, och är en nationell tillställning för att visa på det goda arbete förskolor och skolor gör med att föra in mer ekologisk mat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.