Manifestationen ”Vi väljer sammanhållning – vi kräver trygghet” i Västerås. Foto: Arrangören

Manifestation för mångfald i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagseftermiddagen ägde manifestationen med namnet ”Vi väljer sammanhållning – vi kräver trygghet” rum i Västerås.

Deltagarna samlades klockan 13 på Sigmatorget och gick gemensamt till Fiskartorget för att lyssna på tal och musik.

Arrangörerna uppskattar att ungefär 200-300 personer trotsade snöstormen för att delta i manifestationen.

Är ni nöjda med uppslutningen?

– Ja, det måste vi vara, det har varit över förväntan med tanke på att det är snöstorm, säger Benny Sellberg, en av arrangörerna. När vi gick ner stod folk längs med gatorna och sa ”vad bra, vi håller med er”. Folk vill att man visar att det är sammanhållning och trygghet som gäller för alla. Det är mångfalden som gjort att vi är trygga i Sverige över tid. Det funkar inte att låta vissa sätta folk mot varandra.

Varför gör ni det här?

– För att visa att vi brinner för sammanhållning, trygghet och mångfald. Det är så i samhället just nu att det finns krafter som vill sätta griupper emot varandra då måste vi andra visa att vi står upp för sammanhållning. Vi behöver det för ett tryggt samhälle.

Hur är stämningen?

– Folk är glada och brinner verkligen för mångfald, avslutar Benny Sellberg.

Liknande manifestationer ägde rum på flera platser runt om i landet idag, bland annat i Östersund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.