Foto: Maja Suslin / TT

Minister i möte om Spicevågen

Uppdaterad
Publicerad

Västmanland ligger på fjärdeplats i Sverige när det gäller mängden Spice som polisen tagit i beslag i år. Nu vill ansvarig minister, Gabriel Wikström, från Skinnskatteberg, se över processerna för klassificering av hälsofarliga ämnen.

Strax under två kilo av drogen Spice har beslagtagits hittills i år i Västmanland. Det gör att länet hamnar på fjärde plats i riket. I Örebro län är den beslagtagna mängden ett kilo. Det här visar siffror som SVT tagit fram.

Under fredagen träffade folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister Gabriel Wikström Folkhälsomyndigheten, giftinformationscentralen, Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysningar och Polisen för att diskutera hur myndigheterna ser på frågan om användning, attityder och tillgång till droger.

– Sverige har en av de snabbaste processerna för klassificering av hälsofarliga varor och narkotika i Europa. Men vi ska ständigt se över våra processer och bli bättre, inte minst i ljuset av den senaste tidens händelser. Därför var detta ett viktigt möte, säger folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister Gabriel Wikström i ett pressmeddelande från Socialdepartementet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.