Foto: Henrik Silver / SVT

Polisen stoppade studentfirandet i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Två unga studenter, en man och en kvinna, föll från lastbilsflaken de färdades på under den traditionella studentkortegen i Västerås. Följden blev att polisen omedelbart stoppade firandet och alla ekipage fick tömmas på studenter.

Efter att en pojke och en flicka ramlat från olika flak och fått föras till sjukhus stoppades det traditionella firandet omedelbart.

Den förste, en manlig student, ramlade av flaket och slog i huvudet i centrala Västerås idag under studentfirandet. Han kunde dock gå själv till ambulansen, säger vakthavande polis till Västmanlandsnytt.

Studenten 2014 Västerås

– I nuläget vet vi inte vad som hände men någon skrek att han har ramlat på huvudet, säger Barbro Ottestam, biträdande chef vid trafiksektionen vid Polismyndigheten i Västmanlands län.

Ytterligare en olycka

Kort därefter rapporterades att ytterligare en student, en kvinna, hade ramlat av ett flak på samma sätt, men denna gång på Djäknebergsgatan. Även hon kunde ta sig till den väntande ambulansen själv med ett blödande sår i pannan.

Hur kunde det här hända?

– Vi vet inte, vi ska besiktiga flaken nu i efterhand igen, säger Barbro Ottestam.

Studenterna för berusade

Enligt de utkommenderade polispatrullerna i centrala Västerås var studenterna alldeles för berusade för att kortegen genom stan skulle kunna genomföras på ett säkert sätt.

Polisen valde därför att omedelbart avbryta firandet och tömma alla flak från studenter. Lastbilarna fick därefter lämna centrala stan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Studenten 2014 Västerås

Mer i ämnet