Politiskt tågkaos Foto: SVT

Riksdagsledamot ser rött efter tågförslag

Uppdaterad
Publicerad

Färre tåg – mindre problem

Socialdemokratiska riksdagsledamoten Pia Nilsson från Sala har eldat upp sig ordentligt över ett förslag om att ställa in sena avgångar för att minska eventuellt tågkaos i vinter. Nu har hon lämnat en skriftlig fråga till infrastrukturministern.

– 14 000 västmanlänningar pendlar ut ur länet för sitt arbete och det här är förödande för dem, den här regeringen har givit upp, nu lägger man ansvaret i knät på SMHI istället för att själv ta ansvar, säger Pia Nilsson.

Vilken är frågan du ställt?

– Tänker Catharina Elmsäter-Svärd fullfölja planerna eller är hon beredd att satsa mer pengar, egentligen finns svaret redan nu i den budgetproposition Anders Borg lade fram idag, där det finns mindre pengar anslagna till drift och underhåll än vad som används nu, säger Pia Nilsson.

Det kanske inte finns några pengar?

– Det finns pengar att sänka skatten med 15 miljarder, då tycker jag att 400 miljoner kronor till järnvägsunderhåll är småsmulor i sammanhanget.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.