Foto: Daniel Gustavsson

Stanna eller gå?

Uppdaterad
Publicerad

Ska man göra något med sitt liv? Och i så fall vad?

Sedan september har repetitionerna fortgått på Hammarteatern i Hallstahammar och på lördag är det premiär ”THIS IS HALLSTA”.

Det är en pjäs med lokala skådespelare, manus och regi är hämtat från Hallstahammar men med en frågeställning som är applicerbart i de flesta städerna runt om i Sverige, ska man lämna eller stanna?

– Jag tycker att den är extremt allmängiltig, att vi hela våra liv brottas med den frågan, ska jag stanna på jobbet? Ska jag stanna kvar i min relation? Ska jag flytta?, säger regissören Mathias Wiik.

– Det är ju inte någon marknadsföringspjäs för Hallstahammars kommun det kan jag ju lugnt säga, de trashar Hallsta rätt hårt, det finns ju försvarstal också, men frågorna kommer att väckas och svaret beror nog på vem man är, det finns inget rätt eller fel, säger Mathias Wiik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.