Västmanland förlorade finalen

Distrikslags-SM i innebandy spelades i helgen och Västmanlands tjejer tog sig till final. Väl där blev Västerbotten för svåra och vann med 8-6.

Finalen var jämn och målrik, efter första perioden var ställningen 4-3 till Västerbotten som aldrig släppte ledningen. Bäst på plan var Mikaela Palmér från Umeå som gjorde fem mål i finalen.

Västmanlänningarna hade en större spridning på målskyttet med sex olika målskyttar. Med ett par minuter kvar av matchen tog de ut målvakten och tryckte på för en kvittering till 7-7. Istället gjorde Palmér 8-6 i öppen kasse och avgjorde matchen med 12 sekunder kvar.

Västmanland tog sig till finalen genom att besegra Västernorrland i kvarsfinalen med 2-0 och Dalarna i semifinalen med klara 7-1.

Ingen framgång för övriga lag

Det gick sämre för övriga distrikslag från vårt område. Örebros flicklag förlorade samtliga matcher i gruppspelet och tog sig inte till slutspel. Västmanlands pojkar tog sig inte heller till slutspel efter en seger, en oavgjord och två förluster i gruppspelet. Örebros pojkar blev däremot grupptvåa och tog sig till kvartsfinal, men där tog det tvärstopp mot Småland, förlust med 11-2.