VästeråsIrsta säkrade nytt elitseriekontrakt

VästeråsIrsta tog direkt ett järngrepp om matchen och släppte det sedan inte. Efter den solklara segern med 31-16 (16-7) mot Hellton står det nu klart att laget spelar i elitserien även kommande säsong.

VästeråsIrsta rivstartade i den andra elitseriekvalmatchen mot Hellton, och efter 15 minuter av första halvlek stod det hela 9-1 till hemmalaget. Hellton hade stora problem med VästeråsIrsta som visade upp ett aggressiva försvar och effektiva anfall.

I halvtidsvilan var ställningen klara 16-7 för Västerås-tjejerna.

Elitserien i handboll 2013-2014

Första halvlek innehöll dock en otäck skada på hemmalagets Sofia Olofsson, som fick föras till sjukhus med befarat underarmsbrott.

Skadan bekom dock inte Västerås, som fortsatte att trumma på i andra halvlek.

Hellton drog på sig en del utvisningar, vilket gjorde att hemmalaget kunde gå ifrån ytterligare. Det blev till slut solklara 31-16, och tack vare segern står det nu klart att VästeråsIrsta spelar i elitserien även kommande säsong.

– Det betyder att vi kan bygga vidare till nästa säsong. Nu tar vi nya tag, säger Erik Larholm, tränare i VästeråsIrsta.

Bästa målskyttar i hemmalaget blev Alexandra Bjärrenholt och Ellenor Åström med fem mål vardera.