Attackerna på M:s nya logga

Uppdaterad
Publicerad

I sin nya logga kallar sig Moderaterna för Sveriges arbetarparti. Något som får flera på vänsterkanten att se rött. – Pinsamt, dundrar LO.

När Moderaterna i går lanserade sin nya logga så var det med en tydlig pik till Socialdemokraterna. Under loggan med ett m står texten ”Sveriges arbetarparti”.

Inom Socialdemokraterna, vars fulla namn är Sveriges socialdemokratiska arbetareparti, har man reagerat på det nya slagordet.

”Så moderaterna ägnar sig åt att byta logga igen. Själv ägnar jag mig åt att prata med folk om hur Sverige kan bli bättre. #olika”, skriver Veronica Palm på Twitter.

LO: Pinsamt

Även LO har reagerat starkt på den nya loggan.

– Man vet inte om man ska skratta eller gråta åt det. I ett läge där vi har massarbetslöshet och ungdomsarbetslösheten är skyhög och det känns som att Moderaterna har gett upp så byter man logga. Det blir pinsamt, säger Tobias Baudin, förste vice ordförande för LO.

Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt tycker loggan är ful.

”Riktiga arbetarpartier försämrar inte arbetsrätten, de slår inte sönder A-kassan och de bryr sig om arbetsmiljö. En ny ful logga räcker inte”, skriver han på Twitter.

Till Aftonbladet säger Moderaternas partisekreterare Kent Persson att man med loggan vill vara tydlig med vilket parti som sätter jobben främst.

– Nu går vi rakt på, vi är Sveriges arbetarparti. Då blir det tydligt vem det är som sätter jobben först. Ska man lyckas med förnyelse måste allt hänga ihop, säger han till tidningen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.