Dyslektikern Petter släpper bok

Uppdaterad
Publicerad

Petter är aktuell med sitt åttonde album ”Början på allt” och i höst gör han författardebut med sin bok ”16 rader”. Det hade han inte kunnat drömma om när han som ung slet med sin dyslexi.

– Någonting jag upplevde som jättesvårt och jättekrångligt har i dag blivit det jag håller på med, säger Petter.

Petter Askegren fick diagnosen dyslexi som 17-åring och först som 21-åring läste han ut en bok för första gången. Och det var just böckerna som inspirerade honom att börja skriva egna låtar.

– När jag läser böcker skriver jag bättre texter. Att läsa mycket böcker brukar vara mitt tråkigaste råd till unga tjejer och killar som frågar hur man blir en bra rappare.

”Trodde aldrig att jag skulle skriva”

I höst gör Petter författardebut med boken ”16 rader” som handlar om hur han har tänkt när han har skrivit sina låttexter, något som kändes avlägset för Petter i mellanstadiet.

– Då trodde jag aldrig att jag skulle skriva en egen bok, säger han.

”Tog ganska lång tid”

Petter tror att alla barn och unga kan utveckla sitt läs- och skrivande, men det gäller att få göra det i sin egen takt.

– Det kommer kanske ta lite olika lång tid för folk att göra det. För mig tog det ganska lång tid, säger Petter.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.