Foto: Scanpix

”Ett politiskt haveri av stora mått”

Uppdaterad
Publicerad

Mats Knutson och Filip Struwe analyserar Sverigedemokraternas politiska kris.

Den nya mobilfilmen som Expressen publicerade idag, där sverigedemokraterna Erik Almqvist, Kent Ekeroth och Christian Westling beväpnar sig med metallrör, befäster allvaret i Sverigedemokraternas kris, säger den inrikespolitiske kommentatorn Mats Knutson:

– Det är ingen överdrift att påstå att detta är en medial katastrof för Sverigedemokraterna, och också ett politiskt haveri av stora mått, inte minst för Jimmie Åkesson som ju har som ambition att försöka normalisera bilden av partiet. Nu har de här händelserna tvärtom befäst en bild av partiet där också ledande personer uttrycker sig rasistiskt och uppträder extremistiskt.

Kan Ekeroth komma tillbaka från sin time-out eller tvingas Ekeroth och Almqvist lämna riksdagen? Vad händer om Åkesson kände till detaljerna i mobilfilmerna? Vad händer nu med SD:s väljarstöd? Se hela samtalet, klicka på videon ovan!

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SD-ledare avgår efter skandalfilm

Mer i ämnet