Foto: Scanpix

Fortsatta störningar i tågtrafiken

Uppdaterad
Publicerad

Tågtrafiken fortsätter att påverkas kraftigt efter urspårningen i Stockholm i tisdags. Fjärrtågen är upp till en timme försenade.

Endast ett spår är öppet för trafik mellan centralen och Stockholms södra, vilket medför att pendeltågstrafiken körs med reducerad kapacitet till och med nästa vecka.

Pendeltågen på linjen Södertälje-Märsta samt Nynäshamn-Bålsta går dock som vanligt.

Tågurspårning vid Södra station

För övrig tågtrafik kan det innebära förseningar, omledningar och inställda avgångar.

Fjärrtåg söderut och västerut från Stockholm fortsätter att dras med förseningar under dagen.

Förseningar på en timme

– Det ser ut ungefär som vi trodde. De som ska passera Stockholm södra dras med mindre förseningar, vi leder om tåg och vi vänder tåg i Flemingsberg, säger Anders Edgren på SJ:s presstjänst.

Tåg mellan Stockholm och Malmö är försenade mellan en kvart och en halvtimma. Tågen till och från Göteborg är upp till en timme försenade.

Tågen från Linköping/Norrköping vänder i Flemingsberg och trafikanterna kan använda biljetterna för att resa vidare med SL:s pendeltåg.

Samma sak gäller tåg från Eskilstuna/Arboga.

En vecka att laga skadorna

– Vi håller på med åtgärder på plats. Det kan ta omkring 6-9 dagar att ordna till skadorna, säger Beisi Sundin, presskommunikatör vid Trafikverket.

Förhoppningen är att ytterligare ett spår ska kunna öppnas under onsdagsförmiddagen. När tågen kan börja rulla på de återstående två spåren är oklart.

På Stockholms centralstation ropades det vid åttatiden hela tiden ut information om inställda och omledda tåg. Flera trafikvärdar finns på plats för att besvara frågor från resenärer.

Tågproblemen väntas också leda till stor påverkan på vägtrafiken i Stockholmsområdet med köer och längre restider.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tågurspårning vid Södra station

Mer i ämnet