Foto: Anders Grudd/TT

Goda solchanser resten av påsken

Uppdaterad
Publicerad

Solchanserna är goda i större delen av landet under resten av påsken. På påskdagen kan det bli uppemot 20 grader i västra Götaland.

Påskafton börjar med dimma och dis i södra delen av landet, men det lättar under dagen.

– Det blir övervägande sol över Götaland och Svealand, möjligtvis lite stackmoln fram på eftermiddagen, säger Sofia Söderberg på SMHI.

Över Norrland passerar ett molnområde, men solen tittar fram både före och efter molnområdet. I fjällkedjan kan det vara ganska mycket moln och i Lapplandsfjällen kan det komma några snöbyar.

Påskdagen bjuder på mycket sol i de södra delarna av landet, med växlande molnighet under eftermiddagen. Mellersta Norrland och västra delarna av Svealand blir det mer molnigt över, medan södra och norra Norrland får klart till halvklart. I västra Götaland finns chans att temperaturen når 20 grader, enligt SVT:s meteorologer.

På annandagen blir det klart till halvklart i hela landet med undantag för Norrlandskusten och Lapplandsfjällen, där det blir en del moln.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.