Poliser efter gripandet av misstänkta för trippelmordet i Uddevalla Foto: SVT

Gripen för trippelmord nekar till brott

Uppdaterad
Publicerad

De två män som i dag greps mord efter trippelmordet i Uddevalla är bröder. Den äldre brodern nekar till anklagelserna om brott. Enligt hans advokat anser mannen att anklagelserna är absurda.

Två bröder, 22 och 23 år gamla, har i dag gripits och anhållits för trippelmordet i Uddevalla. Männen, som kommer från Uddevalla, är på sannolika skäl misstänkta för mord.

Den äldre broderns advokat Bo Hallgren säger att 23-åringen nekar till alla anklagelser.

– Han anser att de är absurda eftersom han är vän till de båda manliga offren, säger Bo Hallgren till SVT Nyheter.

Hur den yngre brodern ställer sig till anklagelserna är ännu inte klart, imorgon kommer han att tilldelas en egen advokat.

Enligt Bo Hallgren är bevisläget oklart och de misstänkta har knappt fått någon information om varför de anklagats.

Åklagaren: Vi har teorier

Chefsåklagare Daniel Edsbagge, som är förundersökningsledare, vill inte ge några detaljer kring händelseförloppet.

– Jag kan inte gå in på detaljer i förundersökningen. Den är i sin linda ännu, och jag vet inte vad som kommer ut av den fortsatta utredningen. Vi har teorier, men för att inte förstöra något så vågar jag inte gå ut och säga mer i det här skedet, säger Daniel Edsbagge till TT.

Under måndagen kommer ytterligare förhör att hållas. Före onsdag ska åklagaren ha bestämt sig för hur han ska gå vidare – om männen ska häktas eller släppas.

– Vi kommer att förhöra männen och personer runtom. Så kommer vi också gör analyser av exempelvis telefoner, och den tekniska undersökningen fortsätter, säger Daniel Edsbagge till TT.

Mobiltelefoner analyserade

Gripandena kom sedan polisen arbetat med att kartlägga de sista timmarna i livet för de tre personer som sköts ihjäl i Uddevalla. Bland annat har offrens mobiltelefoner analyserats för att ta reda på vilka de tre talat med och var de befunnit sig.

Polisen har inte gått ut med vilken typ av vapen som användes när de två männen i 20-årsåldern och en 18-årig kvinna sköts ihjäl natten till i lördags. Något skjutvapen har inte hittats på brottsplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.