Sin City; A dame to kill for är en av höstens biopremiärer.

Biohösten: Nutley, Hitchcockstämning och en amerikansk kalkon

Uppdaterad
Publicerad

Medicinen, Sin city; A dame to kill for och Tom at the farm är tre bioaktuella filmer som vår recensent C-G Karlsson tagit sig an.

Medicinen är en dramakomedi av Colin Nutley som handlar om hur en hunsad modejournalist prövar en ny medicin som förändrar hennes personlighet. En trea i betyg tycker C-G Karlsson som konstaterar att Nutley i denna liksom flera av hans senare filmer är ojämn:

– Den har en del roliga saker och skådespelarinsatser, men så ibland finns en tänkt fräck humor som blir väldigt klämmig och som jag har svårt för, så det är verkligen både- och, säger han.

Misshushållning med Eva Green

När det gäller Sin City; A dame to kill for, är omdömet desto säkrare; En etta i bottenbetyg. Det hela är en amerikansk kriminal-thriller, och en uppföljare till filmen Sin City från 2005. Trots skådespelarnamn som Bruce Willis, Mickey Rourke och Eva Green, låter sig C-G Karlsson inte imponeras:

– Extra irriterande är misshushållningen med Eva Green som är en duktig skådespelare, men här känns det som om hon hyrts in bara för att vara naken i så många olika vinklar som möjligt, tycker C-G Karlsson.

Psykologisk thriller på landet

Tom at the farm är en film av 25-årige kanadensiske stjärnskottet Xavier Dolan som också spelar huvudrollen.

Det rör sig om en psykologisk thriller där handlingen kretsar kring en man som reser till landsbygden för att närvara vid sin pojkväns begravning. Men pojkvännens familj visar sig ha många hemligheter.

Hitchcockstämning, stilfullt men också aningen distanserat, tycker C-G Karlsson som ger filmen betyget tre.

I morgon kan du läsa långa recensioner av Medicinen och Tom at the farm på Kulturnyheternas nyhetssajt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.