Foto: Scanpix

M går från ny till modern

Uppdaterad
Publicerad

Först kallade sig Moderaterna det nya arbetarpartiet, sedan det enda arbetarpartiet.

Nu ska de gå till val 2014 som det moderna arbetarpartiet.

Moderaternas chefstrateg Per Schlingmann presenterade i Visby riktlinjerna för partiets valstrategi. Även 2014 kommer partiet att försöka vinna med sin jobbpolitik.

Schlingmann vill se en valdebatt om hur man ska få fram de nya jobben. Det handlar bland annat om servicejobb med låga trösklar för unga och invandrare som har svårt att bli anställda. Schlingmann pekar på att Moderaterna hittills främjat sådana jobb genom halverade arbetsgivaravgifter för unga, sänkt krogmoms och rut-avdrag.

Almedalen 2012

–Alla jobb behövs, säger han.

Schlingmann anser att partiet nu måste hitta nya lösningar för framtidens arbetsmarknad. För att få fram det budskapet ska Moderaterna därför kalla sig det ”moderna” arbetarpartiet, inte som 2006 det ”nya” eller som 2010 ”det enda”.

–Skillnaden är så klart att det nya arbetarpartiet etablerade vi valet 2006 och när vi om två år skriver 2014 då är det ett annat Sverige, säger Schlingmann.

–Men vår kärna är densamma. Det handlar om att sätta arbetet främst och att det ska löna sig att arbeta.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Almedalen 2012

Mer i ämnet