William Hahne. Foto: TT

Maktstrid i SD – han utmanar

Uppdaterad
Publicerad

SDU:s vice ordförande William Hahne utmanar sittande ordförande i Stockholm, Maria Danielsson. Det får henne att se rött. – Han har en väldigt elitistisk, ung, arg, man-personlighet, säger hon.

I dag gick SDU:s vice ordförande William Hahne ut med en video i vilken han klargjorde att han kommer att kandidera när distriktet för Stockholms stad väljer ny ordförande i mars.

Förutom att vi får se när han tar på sig skjortan säger han i videon att han vill satsa på satsa på en Stockholmsvänlig politik och minska bidragsberoendet.

”Jag kommer att presentera ett styrelseförslag bestående av kompetenta och välutbildade företrädare, varav flera med näringslivsbakgrund. På årsmötet hoppas jag få ditt förtroende”, säger han till tittarna.

Maria Danielsson, SD:s nuvarande ordförande i Stockholm går nu till attack mot William Hahne.

– Jag vet att jag representerar ett SD som William avskyr. Han har en väldigt elitistisk-, ung, arg, man-personlighet. Vi för ju samma politik men jag tycker inte att man ska vara arg och se ner på människor, vilket jag uppfattar att han gör. Han är en politikerbroiler och det är inte jag, säger Maria Danielsson, säger hon till Svenska Dagbladet.

Enligt källor till Aftonbladet är kandidaturen även en offensiv mot partiledningen.

SVT har sökt William Hahne utan resultat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.