Bostadsminister Stefan Attefall (KD). Foto: Scanpix

Ministern: ”Bygg mindre och billigare”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att SVT berättat om bostadsbristen bland studenter svarar nu bostadsminister Stefan Attefall (KD), han säger att det ska bli enklare att bygga nytt.

Trots politiska lösften om fler studentbostäder har de i själva verket blivit färre de senaste åren.

Bostadsminister Stefan Attefall (KD) säger att man ska se över frågan och har tillsatt en rad utredningar, som ska undersöka möjligheten att få ner bostadsbristen bland de unga:

– Kommunerna ska göra sin del, men staten har sin del och där har vi många bra regelförändringar på gång, som kommer att göra det möjligt att bygga i centrala lägen, bygga på vindsvåningar, bygga i tätorter, nära kollektivtrafiken, men också bygga billigare och kanske också ibland mindre lägenheter.

När blir det aktuellt med fler bostäder?

– Jag tror att det  varje terminsstart framöver kommer att bli bättre än idag, men det kommer dröja säkert ett antal år innan vi kan säga att vi har en nöjaktig situation.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.