Foto: Janne Åkesson/Swepix

Grannarna slog larm om mordet i Hallunda

Uppdaterad
Publicerad

En 22-årig kvinna har hittats död i en lägenhet i Hallunda utanför Stockholm. En 21-årig man är gripen, misstänkt för mord. Hesam Akbari, informationsansvarig vid polisen i Södertörn säger till SVT att den gripne mannen är gift med den dödade kvinnan.

Larmet kom klockan 16.20 och polis och räddningstjänst kallades till lägenheten i Hallunda. Kvinnan var död när polisen kom till platsen.

-Det har skett inne i lägenheten. Eftersom det kan finnas vittnen arbetar vi med att försöka höra alla som kan ha sett eller hört någonting, säger Peter Asp, vakthavande befäl på Stockholmspolisens länskommunikationscentral, till TT.

Mordet i Hallunda

Enligt Södertörnspolisen slog grannar larm om att det var stökigt och oroligt i en lägenhet och den 21-årige mannen ska enligt TT ha gripits i närheten av lägenheten.

– Under torsdagskvällen anhölls mannen, på sannolika skäl, misstänkt för mordet på kvinnan, säger Hesam Akbari, informationsansvarig vid Södertörnspolisen.

Polisen har hittat ett vapen som kan ha använts för att ha skadat kvinnan och som nu ska skickas på analys. Enligt Akbari är inga skjutvapen inblandade. Brottet skedde hos en bekant till kvinnan.

Ska förhöras

Enligt TT påbörjades återupplivningsförsök, men kvinnans liv gick inte att rädda. Den tekniska undersökningen har inletts och fortsätter under kvällen. Polisen vill i nuläget inte gå in på hur hon bragtes om livet.

-Jag kan inte bekräfta hur hon har dött. Det får den tekniska undersökningen visa, säger Lars Ivarsson vakthavande befäl på Stockholmspolisen till SVT Nyheter.

-Även om det skedde i en lägenhet kan det finnas vittnen. Vi arbetar med att försöka höra alla som kan ha sett eller hört någonting, sade Peter Asp, vakthavande befäl på Stockholmspolisens länskommunikationscentral, till TT vid 20-tiden.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Hallunda

Mer i ämnet