Kent Persson.

Moderattopp vill ha ännu ett jobbskatteavdrag

Uppdaterad
Publicerad

Moderaternas partisekreterare Kent Persson vill ha ett femte jobbskatteavdrag redan i höstens budget.

Han lämnade beskedet i dagens sändning av SVT:s Politik i fokus:

– Jag tycker att det är viktigt, säger han.

Allianspartierna gick 2010 till val på ett femte jobbskatteavdrag, men den utlovade skattesänkningen har ännu inte genomförts. Varken statsminister Fredrik Reinfeldt eller finansminister Anders Borg har hittills velat ge besked om det femte jobbskatteavdraget ska genomföras under mandatperioden.

I SVT:s Politik i fokus idag säger Moderaternas partisekreterare Kent Persson att han anser att regeringen bör genomföra skattesänkningen redan till årsskiftet. Det innebär att ett skarpt förslag läggs fram i den budget som presenteras i september i år.

– Jag tycker att det är viktigt med jobbskatteavdraget och helst skulle jag vilja se att vi genomför det redan nu i höst. Det skulle också stärka svenska familjers ekonomi, säger Kent Persson i Politik i fokus.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.