Foto: TT

Nya chaufförsprotester – ska stå helt stilla

Uppdaterad
Publicerad

Protesterna fortsätter bland lastbilschaufförer efter den friande domen mot en makedonsk chaufför som kört med falskt pass och körkort.

Ett hundratal överklaganden har kommit in till tingsrätten och nu tänker massor av lastbilschaufförer stanna i protest varje dag.

Sundsvalls Tidning skriver om chaufförernas planer på att stå still i vägrenen femton minuter varje dag. Enligt tidningen ska protesten börja i veckan och fortsätta fram till jul.

– Det är en protest mot domen och för att visa att vi bryr oss om trafiksäkerheten. Vi vill ha med oss chaufförer från hela landet. I nuläget vet jag inte hur många som kommer att delta i protesten men förhoppningsvis kommer många att ansluta eftersom, säger chauffören Kennet Jaktlund till tidningen.

Det är fortfarande oklart om åklagaren kommer att överklaga tingsrättens beslut. I fredags sa hon till SVT att hon har tittat på domen men ”ännu inte bestämt huruvida jag kommer att överklaga eller inte”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.