Foto: Från videon på Youtube

Succe för musikvideo med svenska Afghanistansoldater

Uppdaterad
Publicerad

Killarna från amfibieregementet som tjänstgjorde i Afghanistan såg en film och fick en idé. Nu gör deras version av Grease Lightning succé på Youtube.

– Jag ser det som ett sätt att hantera en stressig och tung tillvaro i Afghanistan, säger deras informationschef, major Kristina Swaan, som blivit uppringd av många som varit positiva till videon som lades ut på lördagen på Youtube.

– De tycker den är välgjord och trevlig, säger hon.

Hon berättar att killarna i plutonen(som bara består av killar) tränat på sin fritid under sin tid på den svenska kampen i Afghanistan och att man kan se det som ett annorlunda fys.pass, även om hon är mycket noga med att tala om att träningen gjordes på fritiden.

Hon tror också att det är bra reklam för försvaret i sin helhet.

– Ja, jag tror det är positivt, att det ger en avslappnad och mänsklig bild av verksamheten. Det visar att vi är människor vi också.

Se videon

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.