Foto: Plan international

TV: Se den enorma vågen krossa allt

Uppdaterad
Publicerad

Plötsligt väller vattenmassorna fram i staden Hernani på ön Samar.

De nya bilderna visar hur en enorm våg av vatten sveper in i staden Hernani på den filippinska ön Samar, tidigt på morgonen. Hitills har relativt lite framkommit om förödelsen på ön Samar, som också hamnade mitt i orkanens väg. Den som höll i kameran var Nickson Gensis, som jobbar för hjälporganisationen Plan international. Nickson tog skydd i ett hus när vattnet plötsligt vällde in från havet.

– Sex av oss hade tagit skydd på översta våningen. Fem bad (för sina liv, SVT:s anm.) och jag filmade. De andra ville att jag skulle komma och be med dem, men jag svarade att jag behövde dokumenetar det jag såg, berättar han.

Monsterorkanen Haiyan

Huset där gruppen befann sig låg bara ett par hundra meter från havet. De klarade lsom genom ett mirakel livet.

– Vi var så rädda. Men jag tänkte: Om jag dör, så får det bli så. Det var som en enorm tsunami, men vattnet sjönk snabbt undan. Efteråt, när jag började prata med folk, insåg jag att jag var alldeles skakis.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Monsterorkanen Haiyan

Mer i ämnet