I juni 2013, i spåren av den ekonomiska krisen, beslutade EU:s och USA:s ledare att inleda förhandlingar om ett omfattande handels- och investeringsavtal, vanligen kallat TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership).
Syftet med TTIP är att öka handeln och investeringar på båda sidor av Atlanten och därigenom åstadkomma högre tillväxt och fler jobb.
Avtalet är dock omdebatterat i många av EU:s medlemsländer. Frågor som ställs är vad TTIP betyder för ekonomin och jobben, hur avtalet påverkar miljön och maten och vad händer om en tvist skulle uppstå mellan ett företag och en stat kring en investering.
För att bringa klarhet arrangerade Europaparlamentets informationskontor i Sverige ett seminarium i Europahuset den 17 oktober. Här kan du se hela seminariet när du vill.
Vad är handelsavtalet TTIP och hur går förhandlingarna till?
Henrik Isakson, t.f. enhetschef vid Kommerskollegium.
TTIP, maten, miljön och konsumenterna
Helena Jonsson, ordförande för Lantbrukarnas Riksförbund och Örjan Brinkman, ordförande för Sveriges Konsumenter och den europeiska konsumentorganisationen BEUC.
Hur löser man tvister inom ramen för TTIP?
Annette Magnusson, generalsekreterare vid Stockholms Handelskammares Skiljedomsinstitut
Hur går diskussionerna om TTIP i Europaparlamentet?
Panelsamtal med Europaparlamentarikerna Malin Björk (V, GUE/NGL), Lars Adaktusson (KD, EPP), Christofer Fjellner (M, EPP) och Max Andersson (MP, De Gröna/EFA)