USA:s justitieminister lovar grundlig utredning

Uppdaterad
Publicerad

USA:s justitieminister Eric Holder lovar en grundlig utredning kring polisens dödsskjutning av en svart tonåring i Ferguson.

På onsdagen besökte Holder förorten till St Louis och träffade lokala ledare, den federala utredaren och föräldrarna till den dödade Michael Brown.

Holder, USA:s förste svarte justitieminister, förklarade att regeringen satsar stora resurser för att utröna om polismannen som sköt Brown kränkt dennes medborgerliga rättigheter genom övervåld.

Michael Brown sköts till döds av polis

-Vi letar efter möjliga brott mot federala medborgarrättslagar, sade Holder.

Han hoppades att hans besök kan ha en lugnande inverkan i samhället som skakats av våldsamma protester den senaste veckan.

I grannförorten St Ann stängdes en polis av från sin tjänst sedan han med sitt gevär siktat på en demonstrant under en ordväxling. Incidenten fångades på video och spreds snabbt på nätet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Michael Brown sköts till döds av polis

Mer i ämnet