Kravallpolis drabbar samman med demonstranter på onsdagen. Foto: TT

Tiotals skadade vid sammandrabbningar i Armenien

Uppdaterad
Publicerad

Gisslandramat fortsätter på polisstationen i Armeniens huvudstad Jerevan. Hundratals demonstranter som stöder gärningsmännen har drabbat samman med polis. Hittills har över 50 personer skadats.

I söndags intog en grupp beväpnade män polisstationen och tog åtta poliser som gisslan. Fyra har släppts, men de andra är fortfarande fångna.

En polis har dödats.

Förövarna kräver att oppositionsledaren Jirair Sefilian, som greps i juni misstänkt för olagligt vapeninnehav, släpps fri.

Skottlossning har hörts

Många människor har samlats i närheten av polisstationen för att visa sitt stöd för gisslantagarna. På onsdagen försökte de ta sig in i byggnaden och drabbade då samman med polis. Demonstranterna kastade sten på polisen, som svarade med tårgas och rökgranater, skriver Reuters.

Skottlossning hördes i samband med sammandrabbningarna, men det är oklart vem som avlossade skotten och om någon blivit träffad.

51 personer har skadats, varav 28 poliser, och tvingats uppsöka sjukhus, skriver AP.

Enligt AP gick polisen in i demonstranternas läger sent på onsdagen, i syfte att få dem att lämna platsen.

Kritisk mot regeringen

Oppositionsledaren Jirair Sefilian är kritisk till regeringens inställning till utbrytarregionen Nagorno-Karabach i grannlandet Azerbajdzjan. En majoritet av invånarna i Nagorno-Karabach är etniska armenier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.