Blodig attack mot polis och militär i Afghanistan

Uppdaterad
Publicerad

19 poliser och 7 soldater ska ha dödats i en pågågende väpnad attack i Kandahar-regionen i sydöstra Afghanistan, uppger AP.

– Vi behöver ett omedelbart svar från regeringen, säger Napas Khan, distriktets polischef.

Det är polishögkvarteret i Naw Zad i Helmand-provinsen som angrips av beväpnade talibaner. Antalet offer för den blodiga attacken bekräftas av officiella myndighetskällor och kan förväntas öka. Striderna ska ha börjat tidigt i morse lokal tid när ett antal polisposteringar över hela regionen utsattes för samordnade attacker.

Anläggningen omringad

En polischef, som befinner sig inne på det belägrade polishögkvarteret, berättar via telefon att angriparna har tillskansat sig såväl polisens vapen som fordon och omringar hela anläggningen.

– De skjuter mest på oss från kullarna ovanför vårt högkvarter, säger han medan skottlossning och skrik hörs i bakgrunden under telefonsamtalet, skriver TT.

Helmand-provinsen är ett av talibanrörelsens starkaste fästen i Afghanistan. Sedan myndigheterna i mars inledde en kampanj för att stoppa talibanernas årliga våroffensiv har antalet attentat ökat markant över hela landet. På måndagen dödades elva civila av en bilbomb.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.