Summer Zervos och hennes advokat Foto: TT

Ännu en kvinna anklagar Trump

Uppdaterad
Publicerad

Nu anklagar ytterligare en kvinna Donald Trump för sexuella närmanden. I det här fallet rör det sig om något som är brottsligt om det är sant.

Kristin Anderson riktar nu anklagelser mot presidentkandidaten Donald Trump. Det rapporterar Washington Post.

Anderson berättar hur hon stod och samtalade med bekanta på en nattklubb på 1990-talet, när Trump placerade sin hand under hennes kjol och rörde vid hennes trosor och underliv.

USA-val 2016

Anderson berättar hur hon stötte bort hans hand och sedan vände sig och såg Donald Trump stå där.

Kristin Anderson är en av flera kvinnor som de senaste dagarna trätt fram och vittnat om hur Donald Trump behandlat dem uppseendeväckande, eller som i det här fallet, gjort sig skyldig till brott.

Trump själv har kategoriskt tillbakavisat alla anklagelser, trots att läckta inspelningar visar hur han skrutit om just den typ av beteende som Kristin Anderson säger sig ha utsatts för.

Ny kvinna träder fram

Ytterligare en kvinna träder nu fram och berättar att hon utsatts för olika sexuella närmanden av presidentkandidaten. Det är en tidigare deltagare i tv-serien ”The Apprectice”, Summer Zervos, som ska ha utsatts för Trumps övergrepp 2007, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Zevros advokat Gloria Allred sa under en presskonferens att ”Trump hade sina händer överallt och kysste och rörde vid henne”. Detta ska ha skett när Zervos besökt Trump på hans kontor i New York.

Vid ytterligare ett tillfälle, i Los Angeles ska Trump gjort ”sexuella närmanden” mot Zavros vid ett möte som hon trodde vara ett affärsmöte.

I slutet av presskonferensen vände sig Summer Zavros själv till Trump med uppmaningen:

– Du har inte rätt att behandla kvinnor som sexobjekt bara för att du är känd.

Sammanlagt har nu fem kvinnor trätt fram och anklagat Donald Trump för sexuella närmanden eller ofredande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2016

Mer i ämnet