Pojken upptäcktes när gränsvakter röntgade väskan Foto: TT

Åttaårig pojke hittad i resväska vid spanska gränsen

Uppdaterad
Publicerad

Gränsvakter i staden Ceuta i Spanien misstänkte att kvinnan smugglade narkotika och röntgade därför hennes väska. Inne i väsken hittade de då åttaårige Abou.

Vakterna vid gränsen mellan Spanien och Marocko noterade att en 19-årig kvinna med en resväska såg mycket nervös ut. Då vakterna misstänkte knarkhandel beslutade de att röntga hennes väska.

Inne i väskan fanns Abou

Direkt när resväskan passerat genom röntgenmaskinen insåg vakterna att den inte innehöll narkotika, utan hade en ännu mer värdefull last – en åttaårig pojke. När pojken insåg att han blivit påkommen av vakterna tittade han ut ur väskan och utbrast på franska: ”Hej, mitt namn är Abou”.

Kunde fått ett tragiskt slut

Upptäckten gjordes i den spanska gränsstaden Ceuta. Tjänstemän menar att Abou har haft ordentlig tur – risken för att han skulle ha kvävts under färden till Europa i en liten väska var överhängande.

Pojken har undersökts av Röda Korset, och har sedan överlämnats till spanska socialtjänsten. Polisen har även arresterat en man från Elfenbenskusten, som tros vara pojkens far, och kommer nu att undersöka ärendet ytterligare. Den 19-åriga kvinnan tros ha fått en rejäl summa för att smuggla in pojken i landet.

Tjänstemän vid gränsen säger att människosmuggling på inget sätt är ovanlig, och har upptäckts vid gränsen i Ceuta ett flertal gånger. Men att någon smugglas in i en resväska ska vara betydligt ovanligare, skriver The Independent.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.