Foto: TT

Bedragare gillade ”fel” inlägg

Publicerad

En 23-årig misstänkt bedragare i Montana, USA bedrog sig själv, kan man säga. Mannen var så förtjust i sin egen efterlysningsbild att han gillade den på Facebook. Polisen tackade för informationen och grep 23-åringen.

23-åringen misstänktes för upprepade checkbedrägerier och för att ha stulit en plånbok. Polisen hade ingen framgång med att leta upp bedragaren och vände sig till allmänheten via sociala medier. Bland annat lades mannens foto upp på polisens Facebook-sida över månadens mest eftersökta brottslingar, skriver Great Falls Tribune.

Döm om polisens förvåning när namnet som återfanns på checkbedrägerierna gillade inlägget.

23-åringen måste ha insett sitt misstag eftersom han klickade bort sitt ”gillande”. Men då var det för sent eftersom en lokaltidning hade skärmdumpat sidan och kunde ge polisen ett ansikte till namnet på den misstänkte.

Polisen grep mannen som nu väntar på att ställas inför rätta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.