Civila dödade i Jemen-attacker

Uppdaterad
Publicerad

Flera attacker mot civila mål har krävt många dödsoffer de senaste dagarna i Jemen. Ett flyganfall som dödade minst 40 människor i ett flyktingläger i norra Jemen i måndags var ett brott mot folkrätten, anser FN.

”Vi har inte identifierat de ansvariga för attacken. Vilka styrkor det än rör sig om bör de skyldiga ställas till svars”, säger FN-talesmannen Farhan Haq.

200 människor skadades också, varav tiotals allvarligt.

Krisen i Jemen

En allians ledd av Saudiarabien inledde i förra veckan flyganfall mot mål i Jemen för att bekämpa de Iran-stödda Huthirebellerna som tagit kontroll över delar av landet.

Natten till onsdagen attackerades även ett mejeri i Hodeida, sade en provinsguvernör till AFP. Minst 37 människor dödades, men det framgick inte om det var en granatattack eller ett flyganfall eller vem som kan ha legat bakom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krisen i Jemen

Mer i ämnet