En maskerad demonstrant i Paris sparkar till en tårgasbehållare. Foto: TT

Demonstranter drabbade samman med fransk polis

Uppdaterad
Publicerad

Tusentals demonstranter drabbade samman  med polis runt om i Frankrike i dag. Demonstrationerna riktades emot en ny arbetsrättslag. Strejken har också orsakat inställda flyg och förseningar vid flygplatser i Paris.

Många av demonstranterna uppges vara studenter och arbetare. Under dagen har det rapporterats om att de kastat flaskor, gatsten och andra föremål på poliser som bland annat har svarat med tårgas och batonger.

Enligt inrikesminister Bernard Cazeneuve har 124 människor gripits under dagen. Minst 24 poliser har enligt myndigheterna skadats, varav tre allvarligt. En av dessa är i kritiskt tillstånd.

Fransk television visade också sammandrabbningar mellan polis och demonstranter i städerna Marseille, Nantes och Rennes, skriver AP.

En strejk bland flygledarna gjorde att 20 procent av samtligta flyg till flygplatsen Orly i Paris ställdes in och ledde också till förseningar vid flygplatsen Charles de Gaulle.

Flera längre eller kortare strejker är också planerade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.