Naim Zabergja, till vänster i bild, förlorade sin son Dijamant Zabergja, till höger i bild, i gårdagens skottdrama i Tyskland. Foto: Sebastian Widmann/ TT Nyhetsbyrån

Dijamant, 21, föll offer för dödsskjutningen

Uppdaterad
Publicerad

21-årige Dijamant Zabergja, från Kosovo, var en av dem som sköts ihjäl i gårdagens skottdrama i ett köpcentrum i München, där totalt tio personer dödades.

”Med stor sorg vill jag informera att min son Dijamant Zabergja, 21, dödades i går i München”. Så skriver Dijamants pappa, Naim Zabergja, på sin Facebook, enligt nyhetsbyrån Reuters.

Dijamant Zabergjas var en av de första offren som namngavs. Hans pappa Naim Zabergja besökte köpcentrumet idag och med sig hade han en bukett blommor och ett fotografi på sin son. Dijamant var en av tre kosovaner som sköts ihjäl av den 18-årige gärningsmannen.

Dödsskjutning i München

Unga bland offren

Totalt dödades tio personer i skottdramat på fredagen. Åtta av de dödade är under 20 år och den yngsta var 14 år gammal. Till de tio dödade räknas också den 18-årige misstänkte gärningsmannen som tros ha tagit livet av sig efter att han hade skjutit de andra. 27 personer har skadats, varav tio är svårt skadade. Enligt det Svenska utrikesdepartementet har inga svenskar rapporterats dödade eller skadade.

Dubbelt medborgarskap

Den 18-årige mannen var av tysk-iranskt ursprung och hade dubbelt medborgarskap. Han var född och uppvuxen i München och var sedan tidigare inte känd av polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning i München

Mer i ämnet