Sammanlagt sköts 14 personer på sju olika platser. Sex av dem är döda, varav en är gärningsmannen som dog av polisens kulor. Foto: TT

Dödade frun och gömde henne under golvet – sköt sedan ihjäl fyra

Uppdaterad
Publicerad

Mannen som sköt ihjäl flera människor i Rancho Tehama i norra Kalifornien började med att döda sin hustru innan han sköt ihjäl fyra personer. Det bekräftar polisen som också uppger att han var släppt mot borgen för att ha knivhuggit en granne.

Allt fler detaljer börjar komma fram om skjutningen i det lilla samhället Rancho Tehama. Lokal polis bekräftade under en presskonferens på onsdagen att gärningsmannens fru hittats under golvet i parets gemensamma bostad, det skriver Los Angeles Times.

– Vi letade efter hans fru och kunde inte hitta henne i går. Till slut fann vi hennes kropp under golvplankorna. Vi tror att det är ett bråk mellan makarna som utlöste händelserna, säger assisterande polischef Phil Johnston.

Dödade två grannar

Gärningsmannens fru ska dagen innan ha ringt polisen och larmat om att hennes make misshandlade henne, skriver den lokala tv-kanalen KCRA. Efter att ha dödat sin fru dödade mannen även två grannar, innan han stal en bil och körde genom det lilla samhället och sköt med ett halvautomatiskt vapen.

Han sköt mot andra bilister innan han kraschade genom portarna till lågstadieskolan på orten. Personal på skolan hörde skottlossning och låste dörrarna, så att gärningsmannen inte kunde komma in. Han sköt mot fönstren och en 6-årig elev träffades av en kula i bröstet, men opererades under onsdagen och ska vara utom livsfara.

14 personer skjutna

Sammanlagt sköts 14 personer på sju olika platser. Sex av dem är döda, varav en är gärningsmannen som dog av polisens kulor. Phil Johnston bekräftade att mannen var släppt mot borgen, efter att ha attackerat och knivhuggit en av sina grannar i januari.

KCRA har pratat med mannens mamma som säger att hon talade med sin son dagen innan attacken. Han sade sig vara i bråk med alla grannar i området och att han nått en punkt av ”ingen återvändo” och att folk runtomkring var ”ute efter honom”.

Sköt varje natt

Grannar som pratat med LA Times säger att mannen brukade övningsskjuta med sina vapen nästan varje natt. Grannen Marty Mikkelsen säger att grannarna brukade ringa polisen, som ibland kom dit, men att de aldrig lyckades ta mannen på bar gärning.

– Du kunde höra både stora vapen och som små smällar. Det var nästan varje kväll, säger hon till tidningen.

Rancho Tehama har 1.500 invånare och ligger 19 mil nordväst om Sacramento.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.