Foto: AP

En död efter angrepp mot NSA:s högkvarter

Uppdaterad
Publicerad

En person ska skjutits till döds och minst en skadats efter att två personer ska ha försökt ramma en grind till NSA:s högkvarter vid Fort Meade i Maryland, USA.

Tidigt på måndagsförmiddagen lokal tid försökte två personer i ett fordon ramma en grind vid entrén till den amerikanska signalspaningsmyndigheten NSA:s högkvarter i Fort Meade, Maryland, USA, uppger Washington Post.

Enligt CNN ska en polisman i tjänst vid NSA-basen ha skjutit ihjäl en av männen efter ramningen och allvarligt skottskadat den andra. På bilder över området syns två skadade bilar.

40.000 anställda

Grinden ligger långt från själva byggnaderna där NSA bedriver sin verksamhet. Enligt den amerikanska armén jobbar sammanlagt 11.000 försvarsanställda och 29.000 civila på området.

– Vi tror inte att händelsen är relaterad till terrorism, säger Amy Thoreson, talesperson för FBI Baltimore, till BBC.

Besköts tidigare

En utredning har inletts av NSA för att reda ut vad som har hänt. Räddningstjänst och polis som arbetar på platsen får enligt Washington Post inte uttala sig, med tanke på att händelsen utspelat sig på mark tillhörande NSA.

Tidigare den här månaden greps en person för att ha skjutit mot byggnaden.

Mer information följer

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.