Påve i blåsväder... En plötslig stormby slet av påve Franciskus kalott och skapade oreda i hans klädsel i övrigt när han steg ur planet. Foto: TT

En halv miljon välkomnade påven

Uppdaterad
Publicerad

Tiotusentals jublande människor trängdes längs vägarna i Quito för att få en skymt av påve Franciskus som inledde sin sydamerikanska resa i Ecuadors huvudstad.

Enligt påvens talesperson hade omkring en halv miljon människor samlats för att välkomna Franciskus.

På flygplatsen omfamnades påven av president Rafael Correa och innan de färdades vidare genom staden ska beundrare fått en chans att ta selfies tillsammans med Franciskus.

Under besöken i Ecuador, Bolivia och Paraguay ska påven hålla 22 anföranden. Länderna är övervägande katolska och har präglats av en lång historia av fattigdom och ojämlikhet som främst drabbats ursprungsbefolkningar.

– Framsteg och utveckling måste garantera en bättre framtid för alla, med särskild hänsyn till våra mest sårbara bröder och de mest utsatta minoriteterna, sade påven i Quito.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.