En militärflygplats i utkanten av Damaskus har drabbats av explosioner. Arkivbild. Foto: TT

Explosioner på flygplats i Damaskus

Uppdaterad
Publicerad

Syriens militär rapporterar att Israel avfyrat raketer mot en viktig militärflygplats väster om huvudstaden Damaskus, och varnar Tel Aviv för konsekvenserna av vad som kallas en ”uppenbar” attack.

Militären uppger att flera raketer avfyrats från ett område nära Tiberias-sjön i norra Israel precis efter midnatt, enligt statlig tv.

Attacken orsakade en brand men det är okänt om några skadades.

Tidigare hade statlig tv rapporterat att flera stora explosioner hade inträffat vid Mezzah militärflygplats nära Damaskus och att ambulanser skyndade till platsen.

Flygplatsen har förr använts för att attackera de syriska rebellerna som höll till i Damaskus förorter.

Inte första gången

En AFP-medarbetare rapporterade om att ha hört flera smällar och sett en stor brand på flygplatsen. Rök syns från hela huvudstaden.

Detta skulle inte vara första gången Israel avfyrar raketer mot Syrien där en fraktion av Hezbollah slåss med den syriska armén. Enligt nyhetsbyrån Reuters finns det en oro i Israel att Hezbollahs engagemang i det syriska kriget har gjort gruppen starkare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.