Fem gripna för mord på bosättarpar

Publicerad

Israeliska säkerhetsstyrkor säger att de gripit fem påstådda Hamasmedlemmar för mordet på ett bosättarpar på Västbanken. Paret sköts inför sina fyra barn, som oskadda hittades i baksätet i bilen de färdades i.

Flera andra med palestinier greps också, misstänkta för medhjälp.

Tidigare på måndagen sköts en 13-årig palestinier till döds i ett flyktingläger i nya sammanstötningar med israeliska soldater på Västbanken, enligt AFP. Det är den andra dödsskjutningen det senaste dygnet. I söndags sköts en 18-årig palestinier till döds.

Upptrappning

Våldsamheterna har trappats upp i Jerusalem och på Västbanken den senaste tiden. Israels premiärminister Benjamin Netanyahu beordrade på söndagen nya åtgärder för att få stopp på våldsamheterna.

Hit hör bland annat en upptrappning av rivningarna av misstänkta terroristers bostäder, förstärkning av säkerhetsstyrkorna och tillträdesförbud i området kring al-Aqsamoskén i Jerusalem för anstiftare av oroligheter. På söndagen bannlystes palestinier även tillfälligt från Gamla stan i Jerusalem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.