Tihar Jail i Delhi beskrivs som Indiens ”Alcatraz” . (ARKIVBILD) Foto: TT

Filmisk fängelseflykt i Indien

Uppdaterad
Publicerad

Två interner har grävt sig ut ur det indiska högsäkerhetsfängelset Tihar Jail i Delhi under Hollywood-filmlika omständigheter.

De två männen, som häktats i väntat på rättegång för inbrott, rapporterades saknade i sin cell under söndagen, rapporterar BBC.

Flykten ska ha ägt rum någon gång under lördag-söndag genom vad som beskrivs som ett högst spektakulärt tillvägagångssätt. De bägge männen har lyckats ta sig ut ur fängelset genom att forcera väggen till en byggnad för att kunna nå en intilliggande, där de sedan grävt en tunnel under fängelsemuren och sedan lyckats krypa ut genom ett avloppsrör – ett förfarande som påminner om händelseförloppet i filmklassikern ”Nyckeln till frihet”, efter författaren Stephen Kings roman med samma titel.

Enligt uppgift ska en av rymlingarna nu vara gripen och sitta i förhör.

Tihar-fängelset i Delhi sägs vara Asiens största med rum för 6.250 interner. Enligt uppgift är fängelset svårt överbefolkat och innanför dess murar trängs i dag uppskattningsvis 13.500 människor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.