Den turkiska polisen har frihetsberövat ytterligare elva personer som misstänks tillhöra en IS-cell i Istanbul med koppling till terrorattentatet på Istanbuls flygplats Atatürk. Foto: TT

Fler gripna i Istanbul

Uppdaterad
Publicerad

Den turkiska polisen har gripit ytterligare elva personer som misstänks tillhöra en IS-cell i Istanbul med koppling till terrorattentatet på Istanbuls flygplats Atatürk. 44 personer miste livet i attacken och fler än 200 personer skadades.

Totalt ska ett drygt tjugotal personer ha häktats misstänkta för inblandning i terrordådet i tisdags då tre självmordsbombare gick till attack med skjutvapen och utlöste sina självmordsbälten på flygplatsen, rapporterar medieföretaget Haberturk.

Dådet skördade 44 dödsoffer och över 200 personer uppges vara skadade efter attacken.

Terrordåd på Istanbuls flygplats

Razzior under gårdagen

Redan under gårdagen genomförde turkisk ett antal razzior mot misstänka IS-celler i Istanbul och i kuststaden Izmir

13 personer, misstänkta för att ha varit i kontakt med IS-medlemmar i Syrien, greps under razziorna och även vapen och dokument med anknytning till IS hittades.

De tre män som utförde terrordådet mot Istanbuls internationella flygplats kom från Ryssland, Uzbekistan och Kirgizistan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordåd på Istanbuls flygplats

Mer i ämnet