Foto: TT

Flera döda i attack med armborst

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer har dödats efter att ha blivit skjutna med ett armborst i Toronto i Kanada. Ett armborst ska ha hittats i närheten, men också andra vapen som kan ha använts vid attacken.

Attacken skedde på en villagata i stadsdelen Scarborough Village i östra delen av Toronto, vid ettiden på eftermiddagen lokal tid. Mordutredare har kallats till platsen.

Enligt den kanadensiska nyhetssidan Global News ska en misstänkt gärningsman i 35-års åldern gripits av polis. Han har förts till sjukhus för att vårdas för skador, men det anges inte hur allvarliga eller av vilken typ dessa ska vara.

Tre dödsoffer

Två män och en kvinna föll offer för attacken.

– Vi kom till platsen och fann människor med skador från vad vi uppfattade som armborstskäktar [pilar]. Om de sköts med den skäkten vet vi ännu inte, säger en talesperson för Torontopolisen till Global News.

Samtliga tre avled fick vård, men avled senare av sina allvarliga skador, bekräftar sjukvården.

Än så länge finns heller inga ytterligare uppgifter om den gripne.

Byggnad i city utrymd

Senare under dagen utrymdes även en byggnad i centrala Toronto sedan ett misstänkt paket funnits där, uppger Reuters.

Paketfyndet ska ha haft en koppling armborstdådet, men polis vill inte gå in på närmare detaljer om hur sambandet ser ut. Inga uppgifter ges heller om vad som fanns i paketet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.