En polisbil i den schweiziska kantonen Aargau i Schweiz står parkerad utanför det hus där en mystisk dödsskjutning inträffade i helgen. Flera personer ska ha dödats i skottdramat. Invånarna i staden Wuerenlingen larmade polisen efter att ha hört skottlossning sent på fredagskvällen. Polisen hittade flera döda människor, både inne i huset och utanför, men ännu är man mycket förtegen om vad som hänt. Foto: TT

Fem dödade i skottdrama i Schweiz

Uppdaterad
Publicerad

Fem personer miste livet i ett skottdrama i Schweiz sent på lördagskvällen. Polisen beskriver händelsen som ett släktdrama.

Vid en presskonferens på söndagen uppgav polisen att gärningsmannen, en 36-årig gift trebarnsfar, i lördags kväll sökte upp svärföräldrarna i en villa i Würenlingen. Vad han hade otalt med dem är oklart, men i villan sköt han ihjäl båda svärföräldrarna samt sin svåger.

Därefter hamnade han i grannhuset, där han dödade en 46-årig man, för att sedan ta sitt eget liv

Vid 23–tiden på lördagskvällen larmades polisen till platsen efter att flera skott hade hörts från huset på den vanligtvis fridfulla villagatan. En granne ska ha hört tre skott, och tre personer uppges ha legat utanför huset.

– Smällarna var så höga att man trodde att skotten avlossades i rummet bredvid, säger ett vittne, enligt Aargauer Zeitung.

”Fruktansvärt brott”

När ambulanserna kom till platsen anlände kunde de bara dödförklara de människor de hittade. En del av dem hittades i huset, en del utanför.

Würenlingen är en tysktalande liten stad med cirka 4.000 invånare som ligger ungefär tre mil nordväst om Zürich.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.