Två maskerade personer öppnade eld utanför en moské i stadsdelen la Grange d'Orel i Avignon, i södra Frankrike. Åklagare bekräftar att det inte rör sig om terror. Foto: Reuters

Flera skadade efter skjutning utanför moské i södra Frankrike

Uppdaterad
Publicerad

Två maskerade personer öppnade eld utanför en moské i staden Avignon i södra Frankrike under söndagskvällen. Minst fyra personer ska vara skadade. Händelsen är inte är terrorrelaterad enligt polisen.

Två maskerade personer öppnade eld utanför en moské i stadsdelen la Grange d'Orel i Avignon, i södra Frankrike.  Skjutningen skedde under söndagskvällen vid 22.30-tiden i samband med att flera personer lämnade moskén.

Polisen uppger till tidningen La Provence att det inte rör sig om ett terrorattentat utan ett bråk mellan ungdomar.

En åklagare bekräftar att det inte rör sig om terror.

De två maskerade gärningsmännen ska ha anlänt i en personbil och varit beväpnade med pistoler. Minst fyra personer skadades i samband med händelsen. Ytterligare fyra personer som befann sig i en lägenhet i närheten ska ha skadats. En av dessa var en 7-årig flicka som skadades lindrigt av splitter. Det uppger La Provence.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.