2.300 flyktingar i förvar i ett läger i Röszke på gränsen mot Serbien. Foto: TT.

Flyktingar lämnar ungerska läger

Uppdaterad
Publicerad

Under eftermiddagen tog sig hundratals människor ut från järnvägsstationen i Bicske, strax nordväst om Budapest. Och tidigare idag flydde 300 flyktingar från lägret i Röszke.

Hundratals människor uppehöll sig på tågstationen i Bicske och vägrade låta sig transporteras till det närliggande flyktinglägret.

Idag vid 16-tiden ska merparten av dem ha brutit upp från järnvägsstationen, och börjat vandra i riktning mot Österrike.

#flykt

Tidigare idag protesterade de mot polisens behandling.

”Vi vill inte stanna här en dag till. Vi vill till München eller någon annanstans, men vi kan inte stanna här. Vi kan inte vänta tills i morgon”, sade en av flyktingarna till nyhetsbyrån Ap.

Situationen desperat

Det var i går som ett tåg med 200-300 migranter från Budapest, som hade Österrikes huvudstad Wien som destination, stoppades i Bicske. Tumult och kaotiska scener uppstod när poliser försökte släpa iväg flyktingar från stationen.

Området spärrades av och journalister släpptes inte in.

I flyktinglägret dit den ungerska polisen försökte ta flyktingarna, hålls redan ett antal människor i förvar. De transporterades dit från Budapest i buss i går. I dag ska 64 personer brutit sig ut ur flyktinglägret.

Flykt även från lägret i Röszke

Samtidigt hålls 2.300 flyktingar i förvar i ett läger i Röszke på gränsen mot Serbien, enligt den ungerska polisen. De hotar att bryta sig ut om de inte får vissa krav uppfyllda. Exakt vad de kräver är oklart.

Tidigare idag flydde 300 människor också från det lägret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#flykt

Mer i ämnet