En bild från sociala medier som påstås föreställa fordonet som ska ha kört på människor i Nice. Foto: Skärmdump

Fordon körde in i folkmassa i Nice

Uppdaterad
Publicerad

Panik och förvirring råder efter att ett fordon ska ha kört in i en folksamling i Nice, i Frankrike, mitt under nationaldagsfirandet, enligt nyhetssidan Breaking News. Enligt lokalmedier var påkörningen en attack, följd av skottlossning.

På videoklipp från Promenade des Anglais i Nice kan man se människor springa från platsen. Bilder på flera skadade dyker upp i flödena på sociala medier.

Enligt lokalmedia har skottlossning hörts på platsen. BNO News rapporterar att borgmästaren Christian Estrosi har sagt att dussintals personer har dött.

”Hörde att det var panik”

Svenska Ramin, 27, bor på ett hotell nära strandpromenaden.

– Vi hörde att det var panik och inte jubel. Vi såg att folk sprang, sen tittade jag närmare och såg att det låg en massa döda kroppar på marken. Det verkade vara minst 15 döda människor, säger Ramin till Expressen.

Än så länge vågar han sig inte ut.

– Vi vet inte så mycket, vi är förvirrade om vad som har hänt. Vi har hållit oss på rummet, stannat här för säkerhets skull. Vem vet vad som kan hända.

Enligt BFMTV handlar det om hundra skadade och cirka 30 döda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.