Foto: TT

Fynd med ”all säkerhet” delar från flight MH370

Uppdaterad
Publicerad

Malaysias regering uppger att de två skrotdelar som upptäckts vid ön Rodrigues nära Mauritius öster om Afrika i slutet av mars med ”all säkerhet” tillhör det försvunna flight MH370. Det uppger nyhetsbyrån AP.

Transportminister Liow Tiong Lai uppger att delarna är bitar av en motorkåpa med Rolls-Royce logotyp och en panel från en flygplanskabin – den första delen inifrån själva kabinen som hittats från det saknade planet.

En internationell expertgrupp i Australien som undersökt fynden drar slutsatsen att båda delarna överensstämde med paneler som finns på en Malaysia Airlines Boeing 777,  sade Liow.

Malaysiskt plan försvann

– Gruppen bekräftar att båda delarna som hittats vid ön Rodrigues nästan säkert är från MH370, sade han i ett uttalande.

Fem delar hittade

Totalt har fem delar hittats från MH370 som försvann för mer än två år sedan med 239 personer ombord. Flygplanet var på väg från Kuala Lumpur till Peking.

I juli förra året hittades en vingklaff, som har bekräftats komma från planet, på ön La Réunion i närheten av Mauritius.

Nyligen bekräftade även den australiska transportmyndigheten att två delar som hittats i Moçambique i mars sannolikt kommer från planet. Ytterligare en del som har hittats i Sydafrika tros härröra från planet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Malaysiskt plan försvann

Mer i ämnet