Gisslandrama i Roubaix i norra Frankrike

Uppdaterad
Publicerad

Ett gisslantagande uppges pågå i en mindre stad i norra Frankrike.

En stor polisinsats pågår just nu i staden Roubaix i norra Frankrike, nära gränsen till Belgien. Enligt lokaltidningen la Voix du Nord ska det pågå ett gisslantagande i ett bostadshus i staden. Tidigare upppgifter talade om att händelsen utspelade sin på en bensinmack, men har nu korrigerats.

Flera vittnen till tidningen berättar att de hörde skottlossning vid 19-tiden på tisdagskvällen. Ett stort polispådrag ska snabbt ha anlänt till platsen och området har spärrats av. Insatsstrykan ska vid halvniotiden ha anlänt till platsen, enligt la Voix du Nord.

Ska ha inletts som ett rån

Gärningsmannen eller -männen ska enligt stadens borgmästare ha försökt genomföra ett rån i hemmet, efter vilket de ska ha tagit en familj som gisslan. Detta rapporterar le Monde.

Enligt en poliskälla till Reuters ska det vara en bankdirektör och dennes familj som har tagits som gisslan.

Uppgifter om skadade tillbakavisas

La Voix du Nord rapporterade först om flera skadade, men uppger nu att ingen ska ha skadats. Vid 22-tiden rapporterades om att alla i gisslan ska ha fritagits och efter omständigheterna mår bra.

Händelsen har inte någon koppling till terrordåden i Paris den 13 november, eller utredningen kring dessa.

Roubaix är en kommun i det franska departementet Nord, och har omkring 100.000 invånare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.