Trudeau får kalla handen av prins George

Uppdaterad
Publicerad

Kanadas premiärminister Justin Trudeau har blivit känd för sin charm. Men den bet inte på den brittiske lillprinsen George.

Det var när premiärministern tog emot det brittiska prinsparet William och Kate som han gjorde ett försök att skoja med parets treårige son George. Justin Trudeau böjde sig ner och pratade med prinsen och sträckte fram sin hand. Lillprinsen var dock inte lika intresserad av att skaka premiärministerns utsträckta högerhand. Trudeau försökte då ”high-fivea” prinsen, men inte heller det fungerade.

Scenerna utspelade sig när William och Kate landade i British Columbia i samband med ett officiellt besök i Kanada. 

Gammelfarmor statschef

Prinsparets besök i Kanada har fått stor uppmärksamhet i landet. Inte minst eftersom Williams farmor, drottning Elizabeth II är statschef i det väldiga riket längst norrut på den nordamerikanska kontinenten. Kanada är en del av det brittiska samväldet.  

Prins George som fyllde tre år i somras var kändis redan när han låg i mamma Kates mage och trots hans ringa ålder är han van att möta kändisar och makthavare.

Uppskattade Obama

När USA:s president Barack Obama besökte Storbritannien tidigare i år träffade han prins George, som då mötte presidenten iklädd pyjamas och morgonrock. Av bilderna att döma verkade George mer intresserad av Obama än av Trudeau.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.