Foto: TT

”Jag vet saker som andra inte vet”

Uppdaterad
Publicerad

USA:s tillträdande president Trump säger att han sitter inne med information gällande de misstänkta hackerattackerna som USA anklagar Ryssland för. Trump säger att det kan vara någon annan än Ryssland, men tänker inte avslöja något förrän senare i veckan.

När det nya året vankas mötte Donald Trump pressen för en kort stund. Då fick han en fråga gällande de misstänkta hackerattackerna som har gjort relationen kylig mellan USA och Ryssland. Amerikansk underrättelsetjänst är säkra på att det är Ryssland som ligger bakom de misstänkta hackerattackerna som kan ha påverkat det amerikanska valet tidigare i år.

– Jag tycker att det är orättvist att vi inte vet. Det kan vara någon annan. Jag vet saker som andra inte vet, så vi kan inte vara

helt övertygade, säger Donald Trump.

Vilken information som Donald Trump sitter inne på vill han inte avslöja ännu.

– Ni får veta det på tisdag eller onsdag, sa han till reportrarna utanför hans semesterhem i Mar-a-lago i Florida.

”Skriv ut det för hand”

När det gäller viktiga meddelande sätter den tillträdande presidenten inte sin tillit till tekniken, utan menar att ingen dator är säker.

– Om du har något som är väldigt viktigt, skriv ut det för hand och låt det levereras av en kurir på det gamla viset. Ingen dator är säker, jag bryr mig inte om vad folk säger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.