Kenyas polischef varnar journalister

Publicerad

Kenyas polischef har hotat gripa journalister som rapporterat om plundring och oordning bland säkerhetsstyrkor vid terrorattacken mot Westgate-gallerian i Nairobi.

Polischefen David Kimaiyo har sagt till reportrar att det är ”mycket tydligt att det finns en gräns” för pressfriheten, rapporterar medier på torsdagen.

Bland dem som hotats med gripanden finns journalister från den kenyanska tv-stationen KTN. Enligt Kimaiyo kan rapporteringen hetsa kenyaner till hatstämning och riskera liv.

Terrorattack i Nairobi

Kenyas arméchef har tillbakavisat anklagelserna om plundring.

Rapporter har strömmat in om att butiker och restauranger ska ha plundrats av kenyansk polis och militär inne i Westgate under terrordramat.

Rapporterna om plundringarna har blivit en pinsam historia för kenyanska myndigheter.

Samtidigt som det här är en stor skandal har människorna en viss förståelse för att extrem underbetald polis och militär tar tillfället i akt när de kommer över värdesaker som är värda en årslön.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrorattack i Nairobi

Mer i ämnet